Skip to main content

Příběh obrazu JUST FEEL

6. září 2022

Just Feel - ,,prostě pocit".

První název potom obraz. Přesně v tomto pořadí vzniklo dílo s názvem - Just Feel obraz na ručně napnutém plátně - 170x180cm, technikou Pouring (lití barev) a to přímo na místě a před diváky.

Tak jak to tak někdy v životě bývá ocitnete se ve správný čas na tom správném místě. Impact Hub tím správným místem je a pro mne pro výtvarnici navíc velmi inspirativním. Sedm pater minimalismu a funkcionalismu, úchvatné výhledy a tolik ,,volných" bílých stěn. Jen obrazy pověsit. Má fantazie pracuje.

Tentokrát obraz vznikl přímo na místě a nebyla jsem u toho sama. Rychlá dynamická technika kdy přímo před očima diváků vzniká něco předem nepředvidatelného. To mě opravdu bavilo a bylo se na co koukat! Just Feel je o momenálním pocitu každého z nás. Co ve vás vzbuzuje? Co cítíte? Co v něm vidíte právě vy? Mozek, žíly, draka, mořského koníka? 

Mé pocity: Při samotné tvorbě, a také teď při pohledu na hotové dílo, nejvíc myslím na sdílení, setkávání, ale také vzdalování. Vzdalování lidí, molekul, planet. Přibližování a vzdalování. Jednotlivé skvrny kaňky a tečky, které zcela náhodně dopadají na plátno, jednou těsně vedle sebe a jindy tak vzdáleně. Propojení a míchání barev. Náhoda? Buňky v lidském těle, dráhy vesmírných těles, lidské bytosti nebo má ruka se štětcem. Neustále v pohybu ovládány vyšší mocí.