Skip to main content

Příběh obrazu: Jungle

- Markéta Polešáková
Jungle neni jen styl hudby a nebo v tomto případě veselý obrázek. Je to život sám kde se na každém rohu může skrývat nebezpečí. V tomto ořípadě na nás za každým listem číhá jedovatý pavouk, nebo tak neco. Obraz Jungle je o schopnosti vidět ktásu, barevnost a živost, přesně to o čem život je. Ohnostroj barev, radosti a lásky. A co vlastně představuje? Rodinu samotnou pro kterou byl stvořen.
Propojením dvou pláten 100x100cm jedno velke plátno. Příběh obrazů Jungle: Kočka máma je uprostřed obou obrazů. Je v centru dění. Hned vedle ní najdeme malou kočičku. Je to ještě tygří koťátko, ale umí se už pěkně porvat. Po mámě má odvahu a po tátovi hnědé oči. Kočička pozoruje opičku. Opička je velmi spontánní člen rodiny. Žádná legrace mu neunikne. Rád si hraje s tátou medvědem, který nad tím vším drží ochranné tlapy. Umí dělat legraci a hrát si. V neposlední řadě je tu ješte papoušek ten vše uzavírá a vlastně to díky němu začalo. Sleduje vše z výšky, po očku pokukuje po všech jak si hrají. Je chytrý, nejraději má mámu Kočku.
Obraz vnáší do místnosti mnoho radosti a zábavy a o to tady jde. Myslím, že si tento obraz rodina zamiluje. Srdečně děkuji rodině Dach.